Uitvaartcentrum “De Laatste Eer” Kerkstraat 4, 7671 HG, Vriezenveen
  • Slide 2
U bent hier:

Lidmaatschap

Kosten

Regelmatig worden wij geconfronteerd met de vraag: “Wat kost een uitvaart?” Het is moeilijk om hier een exact antwoord op te geven, mede doordat de kosten ieder jaar wat stijgen. Niet alleen het aankopen van een graf, de kist, drukwerk, brandstof voor de auto's, personeelskosten, maar ook het plaatsen van een overlijdensadvertentie in een regionaal dagblad en het delven van een graf wordt steeds duurder. Bepaalde zaken kunt u als familie zelf invullen om waar mogelijk de kosten enigszins te reduceren. Deze dingen kunt u zelf aangeven in overleg met onze uitvaartverzorger. De vaste kosten en diensten zijn echter voor iedereen van toepassing. Een ‘gemiddelde’ uitvaart waarbij uitgegaan wordt van het “HUREN” ( sinds 1 januari 2005) van een graf voor 30 jaren, kost al gauw € 5500,-. Dit bedrag is nog exclusief aankoop van een grafmonument.

Lidmaatschap

Bent u 18 jaar of ouder, dan betaalt u jaarlijks een contributie van € 36,50. Een gezin met kinderen betaald per kind onder de 18 jaar een bedrag van € 2,00. Vanaf 18 jaar is een kind zelfstandig en betaald zijn eigen contributie. Bij een uitvaart ontvangt u een tegemoetkoming in de kosten in de vorm van diensten uit ons dienstenpakket ter waarde van ongeveer € 1775,- tot  € 1925,-. Helaas is dit niet toereikend om de totale kosten van een uitvaart te dekken.

Mogelijkheid tot bijverzekeren

Om het ontbrekende financiële gedeelte voor een uitvaart te overbruggen, is het mogelijk om via de vereniging bij te verzekeren. Er kan dan een aanvullende voorziening worden getroffen. Regelmatig attenderen wij onze leden op de mogelijkheid tot bijverzekeren. Heeft u interesse of is dit voor u nodig, dan kunt u dit via het antwoordformulier aan ons doorgeven.

Lid worden

Wanneer u nog geen lid bent en ouder dan 18 jaar, dan kunt u via een inkoopsom lid worden. Deze inkoopsom is afhankelijk van uw leeftijd. Stelling: heeft u voldoende eigen middelen dan is lidmaatschap zeer gewenst maar bijverzekeren niet nodig en meestal onvoordelig.

Lid worden?

Wilt u ook lid worden van onze vereniging? Klik hier
Of bel voor meer informatie: (0546) 54 95 22

Contact opnemen?

Uitvaartcentrum “De Laatste Eer”
Kerkstraat 4
7671 HG Vriezenveen

Tel: (0546) 56 13 51
info@hamsuitvaartverzorging.nl
© 2017 Copyright Begrafenisvereniging "De Laatste Eer"